HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393

O Direkciji

Kantonalna direkcija robnih rezervi Tuzla osnovana je krajem 1997. godine kao samostalna upravna organizacija pri Vladi Tuzlansko-podrinjskog kantona. Od 01.01.1998. godine je zvanično započela sa radom i kao takva obavljala svoju funkciju sve do 31.12.2017. godine. Dana 01.01.2018. godine Kantonalna direkcija robnih rezervi prelazi u sastav Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva.

Vizija Direkcije je da će realizacijom srednjoročnih (petogodišnjih) planskih zadataka u pogledu obezbjeđenja strateških robnih rezervi, Direkcija na kraju planskog perioda raspolagati i upravljati  stabilnim i efikasnim sistemom robnih rezervi osiguravajući mogućnost kvalitetnih i blagovremenih intervencija u slučaju vanrednih okolnosti.

Misija Direkcije je da kroz programe obezbjeđenja strateških robih rezervi doprinosi realizaciji određenih razvojnih projekata iz oblasti poljoprivredne, prerađivačke i industrijske proizvodnje, kao i dodatnom zapošljavanju.

0 0