HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

Sufinansirana promocija turističkih potencijala TK

 

15.11.2021 15:52
Slika
 
Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima devet medijskih kuća za sufinansiranje projekata promocije turizma TK.

Kao predsjednik Turističkog vijeća ministar Bešić je kazao da je cilj projekta sve turističke kapacitete na području TK učiniti vidljivijim i dostupnijim te da je ukupna vrijednost sredstava izdvojenih za ovu namjenu 35.000 KM.

„Nadamo se da ćemo na ovaj način uz pomoć lokalnih medija promociju turističkih kapaciteta TK podići na viši nivo", kazao je ovom prilikom ministar Bešić.

Na javni poziv za sufinansiranje projekata, odnosno dodjelu bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za projekte podizanja kvalitete turističke ponude na području TK javile su se medijske kuće koje će programskim sadržajem doprinjeti uspješnom razvoju, prezentiranju i afirmaciji Tuzlanskog kantona.

Ovom je prilikom najavljeno da resorno ministarstvo i Turistička zajednica TK planiraju uložiti dodatna sredstva u online kampanju koja će pomoći da predstojeća ljetna sezona bude pripremljena na adekvatan način.
0 0