HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

STRUČNO - EDUKATIVNA POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ TUZLANSKOG KANTONA FAKULTETU ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE UNIVERZITETA U SARAJEVU U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA TK

 

13.04.2022 13:24
Slika
 
Danas su u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK učenici i profesori iz srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koji su bili učesnici 3. Kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture posjetili Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu.

Ovom posjetom učenici i profesori su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima na svim odsjecima Fakulteta za saobraćaj i komunikacije (trenutno je 6 odsjeka).
Također, imali su priliku da koriste simulator letenja i simulator vožnje, te da se upoznaju sa najsavremenijim uređajima i tehnologijama koji se koriste u oblasti cestovnog, zrakoplovnog i ostalih vidova saobraćaja. Također, istima su prezentovani novi trendovi u oblasti saobraćaja, kao i mogućnosti koje se nude osobama koje nakon završenog studija dobiju zvanje inžinjera saobraćaja i komunikacija.

Učesnike ove posjete su dočekali doc.dr. Alem Čolaković Prodekan za nastavu i studentska pitanja, doc.dr. Ahmed Ahmić Prodekan za naučno-istraživački rad, red.prof.dr. Osman Lindov, dr.sc. Adnan Omerhodžić, mr. Edvin Šimić, dr.sc. Ermin Muharemović i red.prof.dr. Mustafa Mehanović.

Današnja posjeta je novo iskustvo za učenike srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koji su potencijalni studenti.

Ovim putem predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, nastavnici i učenici srednjih škola se zahvaljuju upravi i nastavnicima na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije na srdačnoj dobrodošloci, gostoprimstvu, prenesenom znanju i iskustvu kao i poklonjenim knjigama od strane uvaženih profesora.

Nadamo se i budućoj uspješnoj suradnji, te u tom cilju najavljujemo i neke aktivnosti u narednom periodu (potpisivanje sporazuma o saradnji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK sa Fakultetom za saobraćaj i komunikacije, izrada studija iz oblasti saobraćaja na području TK i dr.).

Zahvaljujemo se svim učenicima i nastavnicima koji su učestvovali u dosadašnjim kvizovima znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture (do sada u organizaciji ministarstva organizirana tri kviza znanja) i ujedno iste pozivamo na učešće u četvrtom kvizu koji će se održati krajem mjeseca maja ove godine.
0 0