HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

Stručno-edukativna posjeta učenika srednjih škola iz TK sportskom letilištu „Kenan Jusufbašić – Visoko“

 

05.05.2023 08:38
Slika
 
U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona učenici i profesori iz srednjih škola sa područja TK, koji su bili učesnici 4. Kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture, posjetili su sportsko letilište „Kenan Jusufbašić – Visoko“

U sklopu stručno-edukativne ekskurzije posjetili smo sportski aerodrom u Visokom gdje nam je domaćin Edvin Šimić visi asistent na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, kao aktivni član aerokluba, dao iscrpne informacije o avio saobraćaju, avio modeliranju, licenciranju za sportskog pilota, vrstama letjelica kojima raspolaže avio klub i njihovom principu rada i dr.

Nakon toga posjetili smo Bosansku dolinu piramida u Visokom gdje smo dočekani od strane Semira Osmanagića i njegove ekipe vodiča koji su nam dali informacije o ovom unikatnom projektu.

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, nastavnici i učenici srednjih škola zahvaljuju predstavniku aviokluba „Kenan Jusufbašić – Visoko“ na srdačnoj dobrodošloci, gostoprimstvu, prenesenom znanju i iskustvu.
0 0