HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

Predavanje na temu „Digitalni marketing u turizmu“

 

05.02.2021 12:49
Slika
 

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona je 04.02.2021.godine u prostorijama J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka Tuzla sa početkom u 12.00 sati, realizovala predavanje na temu              „ Digitalni marketing u turizmu“.

 Predavanje je namjenjeno predstavnicima turističkog sektora, predstavncima javnih preduzeća, institucija i lokalnih zajednica čije je djelovanje ili interes usmjeren prema postizanju održivog razvoja turizma i razvoja lokalnih zajednica.Ukupno je bilo 20 učesnika.

 

Prigodnim riječima, prisutnim učesnicima, obratili su se pomoćnica ministra za trgovinu i turizam gđa. Dželmina Huremović i predsjednik Skupštine Tuzlanske zajednice Tuzlananskog kantona gdin. Sead Omerčević. Istaknuta je važnost edukativnih predavanja u daljem razvoju turizma na području Tuzlanskog kantona kao i činjenica da su planom za ovu godinu predviđene još neke kvalitetne teme tako da prilike za učenje i unaprijeđenje znanja neće nedostajati.

 

Internetsko oglašavanje postoje sve više temelj razvoja jer omogućuje najtačnije i najbrže mjerenje povratnih podataka od svih ostalih oglasnih kanala. Digitalni marketing doprinosi snažnom rastu prodaje, bez obzira da li nudite proizvod ili uslugu, nudite li lokalno, globalno ili ciljano samo u nekim državama ili gradovima.

 

Na predavanju „Digitalni marketing u turizmu“ od strane predavača prof.dr. Nedžada Pirića prezentovano je nekoliko alata važnih u pripremi kampanje za oglašavanje turističkih usluga kako bi postigli što bolje povrate ulaganja već za slijedeću turističku sezonu.

 

Učesnici su izrazili svoju zahvalnost na organizaciji predavanja i spremnost da i  dalje učestvuju na ovakvim okupljanjima.

0 0