HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

Održano kantonalno saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona

 

25.05.2023 14:39
Slika
 
Dana 24.05.2023. godine održano je Kantonalno saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona u organizaciji Udruženja građana -Auto moto kluba "TUZAMK" Tuzla, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK i općine Banovići.

Kantonalno saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona uvršteno je u Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2023. godinu. Vlada Tuzlanskog kantona je na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, donijela Odluku o odobravanju sredstava za održavanje ove manifestacije u iznosu od 5.000,00 KM.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće je uzelo 13 osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona sa ukupno 37 učenika (19 djevojčica i 18 dječka).

Osim druženja, upoznavanja, sklapanja novih prijateljstava, nagrada koje su dobili, učenici će učestvovati i na državnom takmičenju gdje će predstavljati ekipu Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na edukaciji najranjivijih učesnika u saobraćaju (djece) sa ciljem usvajanja novih znanja iz oblasti saobraćajnih pravila i propisa, a sve sa ciljem povećanja niva bezbjednosti saobraćaja na području Tuzlanskog kantona i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na području Tuzlanskog kantonu.

MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA
0 0