HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

Održan drugi Turistički Forum 2023

 

09.06.2023 13:17
Slika
 
U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u periodu od 23.-24.05.2023. godine održan je drugi Turističkom Forumu 2023.
Glavni cilj Turističkog Foruma bio je okupiti turističke radnike, predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi imali priliku da na jednom mjestu razmjene iskustva, potrebe i inicijative za unaprijeđenje poslovanja u turističkom sektoru.

Zahvaljujući brojnim turističkim atrakcijama, raznovrsnosti turističke ponude, postojanju aerodroma na području Kantona ali i dobroj cestovnoj povezanosti sa regijom, stvorene su pretpostavke za progresivniji razvoj turizma u funkciji ukupnog ekonomskog razvoja Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo čine sve kako bi unaprijedili turističke potencijale, posebno u oblasti infrastrukture, ugostiteljstva, individualnog smještaja i slično, a sve s ciljem kvalitetnijeg boravka turista na ovom području i ekonomskom razvoju jedinica lokalne samouprave. Turistički Forum će doprinjeti povećanju kapaciteta rada uključenih aktera na ovom putu kroz dijalog sa predstavncima javnog i privatnog sektora.

Forum je održan u obliku prezentacija i panel diskusija a bilo je i prilika za interakciju, gosti su biti u mogućnosti da postave pitanja te da razmjene mišljenja i savjete se kolegama.

Prisutni učesnici su izrazili zahvalnost za poziv i organizaciju ovog događaja.
0 0