HTML

mintts@tk.kim.ba | +387 35 369-393
Aktivnosti

„KVIZ ZNANJA IZ OBLASTI SIGURNOSTI U SAOBRAĆAJU I SAOBRAĆAJNE KULTURE“

 

09.12.2020 14:16
Slika
 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u partnerstvu sa svim srednjim školama na području Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju odjeljenja saobraćajnog usmjerenja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja, te ostala odjeljenja saobraćajnog usmjerenja) organizuje „2. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture“.

 

Planiramo da kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture postane tradicionalna manifestacija na području Tuzlanskog kantona koju će organizovati ministarstvo,  sa ciljem povećanja nivoa znanja i svijesti o sigurnosti u saobraćaju i saobraćajnoj  kulturi kod srednjoškolaca na području Tuzlanskog kantona.

 

Ova manifestacija će se održati u velikoj sali BKC Tuzla 10.12.2020. godine sa početkom u 10:00 sati.

 

Manifestacije će se održati iz dva dijela i to:

 

  1. Konferencijski dio - gdje će se održati šest prezentacija u trajanju po 10-ak minuta, a koje se odnose na oblast sigurnosti u saobraćaju, saobraćajnu kulturu i smart tehnologije u oblasti sabraćaja,

 

  1. KVIZ ZNANJA (u kojem učestvuje 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja TK).

 

Navedena manifestacija  „2. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture“ održat će se u sklopu programa BH Engineering Weeks (BH SEDMICE INŽINJERSTVA 2020) koji organizira Colosseum d.o.o.

 

 

 

 

MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA TK

0 0